Адвокат затриманого в Італії Марківа збирає свідків у справі

Читать на русском
Адвокат затриманого в Італії військовослужбовця Нацгвардії Віталія Марківа впевнений, що йому вдасться виправдати свого підзахисного.

Адвокат затриманого в Італії військовослужбовця Нацгвардії Віталія Марківа Раффаелле Делла Валле закликає тих, хто був поруч з українцем під час убивства журналістів, дати свідчення.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на ТСН.

«Я хочу звернутися до громадян вашої країни. Може, нас зараз бачить хтось із тих, хто служив із Віталієм і хто під час убивства журналістів перебував разом із ним. Якщо такі є, я прошу надати свідчення, аби ми могли довести, що Віталій фізично не міг стріляти», – закликає адвокат.

Делла Валле також упевнений, що йому вдасться виправдати Марківа.

«Справа непроста, але я доведу невинуватість Віталія. Для цього нам потрібні всі події того дня, коли розстріляли журналістів. Фактично провести власне слідство», – вважає захисник українця.

Україна вимагає допустити консула до затриманого в Італії бійця АТОУ заяві підкреслюється, що справа про затримання Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС і Генконсульства України в Мілані.

Крім того, в італійських ЗМІ з’явилась інформація, що в Італії прослуховували родичів Марківа. В матеріалах справи наводиться ймовірна розмова матері з подругою: «Він мені каже: «Мама, поведінка солдат завжди залежить від поведінки командувача. Як таке можливо, що мої солдати не п’ють і не стріляють один в одного? Тому що має бути дисципліна й гарний приклад». Наразі мати та дружина нацгвардійця категорично відмовляються спілкуватися з журналістами.

Також повідомляється, що проти Марківа свідчать троє італійських журналістів, які начебто нічого не бачили, а просто спілкувалися з українським військовим.

Раніше міністр МВС Арсен Аваков заявив, що Україна готова надати суду всі документи в справі Віталія Марківа. Також Генпрокуратура заявила, що буде забезпечувати захист законних інтересів Марківа в судовому процесі.

Нагадаємо, 1 липня поліція Італії заарештувала заступника командира взводу батальйону оперативного призначення ім. Кульчицького Віталія Марківа за підозрою в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року в Слов'янську.

Нещодавно Марківу змінили державного адвоката на приватного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: