МВС зібрало докази невинуватості Марківа – Геращенко

Читать на русском
За словами Геращенка, головним доказом невинуватості Марківа є той факт, що італійський журналіст Андреа Рокеллі та його перекладач загинули внаслідок мінометного обстрілу.

Спеціально створена робоча група зібрала докази невинуватості затриманого в Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це повідомив радник міністра МВС, народний депутат Антон Геращенко в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Одразу після отримання інформації про затримання українського нацгвардійця в Італії за дорученням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова була створена робоча група зі збору доказів невинуватості Віталія Марківа. Ми не сиділи цей тиждень склавши руки й зібрали для адвоката Віталія Марківа всю необхідну для його захисту інформацію», – написав Геращенко.

За його словами, головним доказом невинуватості Марківа є той факт, що італійський журналіст Андреа Рокеллі та його перекладач, громадянин РФ Андрій Миронов, загинули внаслідок мінометного обстрілу.

«Батальйон Нацгвардії імені Кульчицького, в лавах якого воював і тоді, і зараз Віталій Марків, не мав у травні 2014 року на озброєнні ані мінометів, ані артилерії», – заявив Геращенко, підкресливши, що саме тому «ані Віталій, ані будь-хто з бійців батальйону ім. Кульчицького жодним чином не міг бути причетним до загибелі італійського журналіста».

В Італії затримали українського добровольця, підозрюваного у вбивстві журналіста на ДонбасіВ італійській Болоньї затриманий доброволець одного з українських батальйонів, якого підозрюють у вбивстві на Донбасі фоторепортера Андреа Роккеллі.

Про те, що відбулося насправді того дня, відомо, за словами радника міністра МВС, «зі свідчень українського громадянина, мешканця міста Слов'янська, Сергія N, якого найняли італійський і французький журналісти для надання транспортних послуг».

Геращенко повідомляє, що на їхнє прохання цей житель Слов'янська «повіз італійця, француза та їхнього перекладача до району заводу «ZEUS кераміка», де на залізничних коліях стояв спотворений вибухами вагон».

«У той момент, коли іноземні журналісти почали фотографувати місцевість, почався мінометний обстріл. Всі четверо спробували сховатися в канаві біля залізничного полотна. Однак через нещасливу випадковість міна потрапила саме туди. Росіянин-перекладач загинув на місці. Йому відірвало голову. Італійський журналіст отримав несумісні з життям поранення й незабаром також загинув. Французький журналіст та український громадянин отримали поранення», – заявив Геращенко.

Раніше повідомлялося, що українському військовому Віталію Марківу, затриманому в Італії, змінили державного адвоката на приватного.

Новий адвокат Раффаелле Делла Валле закликав усіх, хто був поруч з українцем під час убивства журналістів, надати свідчення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: