Зеленський доручив МЗС та ГПУ зайнятися питанням повернення Марківа

Читать на русском
Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ і Генеральній прокуратурі України терміново зайнятися питанням повернення в Україну колишнього нацгвардійця Віталія Марківа.

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ і Генеральній прокуратурі України терміново зайнятися питанням повернення в Україну колишнього нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу офісу глави держави.

Як повідомляється, президент також доручив українським дипломатам в Італії бути на постійному зв'язку з Марківим.

«Прошу забути про політичні розбіжності між новою владою і незміненими керівниками цих відомств і докласти максимум зусиль для видачі Україні колишнього бійця батальйону Нацгвардії імені Кульчицького Віталія Марківа. На той час доручаю українським дипломатам в Італії постійно бути на зв'язку із нашим ветераном», - заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, суд міста Павія в Італії виніс вирок колишньому військовослужбовцю Національної гвардії Віталію Марківу, обвинуваченому в причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році. Італійський суд засудив українця до 24 років в'язниці.

Раніше в МЗС розповіли про терміни апеляції у справі Марківа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: