Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Рівненської області

Читать на русском

У Рівненській області 5 одномандатних округів і тільки на одному переміг самовисуванець. Решта мажоритарників представляють партію «Слуга народу». «Слово і Діло» подивилося, які обіцянки вони давали виборцям у своїх програмах.

Єдиний самовисуванець Віктор М’ялик дав тільки 5 обіцянок. У своїй передвиборчій програмі він обіцяв «не кнопкодавити», сприяти відбудові кожного українського села «в глибинці», домагатися, щоб всі стратегічні об'єкти належали державі. Ще дві програмні обіцянки перегукуються із програмою «Слуги народу» – докласти зусиль для залучення інвестицій та підтримки національного виробника та «бути доступним для людей».

Програми мажоритарників від «Слуги народу» дуже схожі і відрізняються тільки обіцянками щодо підготовки законопроектів та роботою на окрузі. Всі «слуги народу» Рівненщини обіцяють втілити курс президента Володимира Зеленського у конкретних законопроектах і політичних рішеннях. Також у їхніх програмах є обіцянки добиватися притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення, добиватися ліквідації непотрібних державних органів і функцій, регулярно звітувати перед виборцями та бути для них доступним.

Олександр Ковальчук дав 36 обіцянок, серед яких – перехід до страхової медицини. При цьому нардеп має намір забезпечити базовий рівень страхування для малозабезпечених верств населення за кошт держави.

Для благоустрою округу Ковальчук обіцяв добиватися виділення коштів для інфраструктурних проєктів у Рівному, постійно перебувати в контакті з рівнянами та оперативно реагувати на звернення та проблеми жителів міста, лобіювати пришвидшення вирішення проблем з очищенням Басівкутського озера та річки Усті, а також «оновити інфраструктуру лікарень та шкіл округу».

На рахунку Романа Іванісова 31 обіцянка. Його програма мало чим відрізняється від партійної і навіть перетинається із обіцянками Ковальчука (запровадження страхової медицини та гарантія мінімального держстрахування для малозабезпечених). Як і інші «слуги», він обіцяє запровадити одноразову «нульову декларацію» для бізнесу, домагатися поліпшення матеріального забезпечення армії та залучати інвестиції у великі промислові проєкти.

Щодо округу Іванісов обіцяє «вибити» гроші для капремонту доріг округу, сприяти створенню робочих місць за рахунок підтримки місцевих виробників та залученню інвестицій в область, сприяти збереженню унікальних історичних та культурних пам’яток Рівненщини.

Олександр Аліксійчук дав 32 обіцянки, які майже не відрізняються від обіцянок його колег-мажоритарників. Як і в партійній програмі «Слуги народу» у програмі Аліксійчука є обіцянки домагатися встановлення доплати за кваліфікацію та стаж педагогам, домагатися зменшення вартості ліків шляхом ліквідації несправедливих і корупційних націнок.

Аліксійчук – єдиний серед мажоритарників Рівненської області обіцяв внести до Верховної ради власні законопроекти, зокрема, про малий кооперативний рух та про регулювання містобудівної діяльності та лібералізацію будівельного сектору.

Для округу політик обіцяв лобіювати виділення фінансування для побудови очисних споруд та очищення річки Іква, сприяти ремонту доріг між містами та селами, добиватися збільшення фінансування професійних технічних училищ області.

Сергій Литвиненко дав 40 обіцянок. Він – єдиний, хто обіцяв домогтися вирішити проблему незаконного видобутку бурштину та пришвидшити вирішення проблем вирубки лісів у Рівненській області.

Для благоустрою округу Литвиненко обіцяв залучати фінанси для соціальних та інфраструктурних проектів на Рівненщині та сприяти розвитку її туристичного потенціалу.

Раніше ми писали, які програмні обіцянки дали мажоритарники інших областей, зокрема Чернівецької та Житомирської.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: