Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Чернівецької області

Читать на русском

На позачергових парламентських виборах всі чотири мажоритарних округи в Чернівецькій області взяли представники партії «Слуга народу». «Слово і Діло» подивилося, які обіцянки вони давали виборцям у своїх програмах.

Програми всіх чотирьох «слуг народу» об'єднує кілька стандартних для партії обіцянок: втілити курс президента Володимира Зеленського, домогтися притягнення чиновників до відповідальності за незаконне збагачення, сформувати уряд народної довіри, домагатися скасування недоторканності депутатів, добиватися спрощення процедури імпічменту президента, бути доступним для виборців і регулярно звітувати перед ними тощо.

Народний депутат Олена Лис особисто від себе обіцяла внести законопроект «Про введення базової зарплати педагогів на рівні трьох мінімальних» і «Про створення Національного агентства кваліфікації працівників освіти». Також Лис обіцяла ініціювати розробку і впровадження нової транспортної схеми у Чернівцях, вирішувати в місті проблему очисних споруд. Ще в її планах внести законопроекти, які очистять країну від стихійних сміттєзвалищ.

Максим Заремський теж обіцяв внести до Верховної ради низку законопроектів: про забезпечення державної підтримки розвитку «зеленого туризму» в гірських районах, про зниження податкового навантаження на малий і середній бізнес, про пільгове оподаткування для підприємств, що займаються глибинною переробкою деревини. Крім того, мажоритарник обіцяв виборцям домагатися збільшення держфінансування інфраструктури краю і підтримувати розвиток «зеленого туризму» в гірських районах області.

У Георгія Мазурашу в програмі є розпливчаста обіцянка внести до парламенту законопроекти про професійний спорт, про фізичну культуру і спорт. Серед більш конкретних планів – домогтися відкриття міжнародного пункту пропуску «Дяківці», домогтися на законодавчому рівні вирішення проблеми сміття, домогтися стимулювання розвитку фермерства. Безпосередньо мешканцям округу нардеп пообіцяв домагатися створення нових робочих місць і залучати інвестиції та субвенції для будівництва дитячих садків, спортзалів.

Валерій Божик виборців обіцянками не надто балує, у нього їх 25 і з них лише 3 відрізняються від стандартної програми «Слуги народу». Нардеп обіцяв особисто зареєструвати законопроект про освіту в селі, який передбачає оснащення всіх шкіл сучасною технікою. Також пообіцяв особисто зареєструвати законопроект про захист і допомогу виробникам сільськогосподарської продукції. Є ще обіцянка готувати законодавче запровадження високих стандартів життя.

Раніше ми писали, які програмні обіцянки давали мажоритарники Житомирської, Полтавської та інших областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: