Передвиборчі програми мажоритарників: що обіцяли депутати Луганської області

Читать на русском

Луганська область стала одним з небагатьох регіонів, де представники партії «Слуга народу» не змогли взяти більшість мажоритарних округів. Серед переможців – самовисуванці, представники «Опозиційного блоку» і «Опозиційної платформи – За життя». «Слово і Діло» подивилося, що вони обіцяли у своїх передвиборчих програмах.

Єдиний мажоритарник від «Слуги народу» в Луганській області – Олексій Кузнєцов у окрузі №106. Крім стандартних обіцянок на кшталт підтримувати курс президента Володимира Зеленського і сформувати уряд народної довіри, Кузнєцов зібрався домагатися виділення субвенцій з державного бюджету на великі промислові об'єкти області. Також в його програмі є обіцянки співпрацювати з органами місцевого самоврядування, зробити все можливе для відновлення надійного енергопостачання області, докласти зусиль, щоб знайти кошти на реконструкцію стадіону «Хімік» у Сєвєродонецьку.

У 105-му окрузі на виборах перемогла Вікторія Гриб від «Опозиційного блоку». Своїм виборцям Гриб обіцяла мирним дипломатичним шляхом припинити війну, налагодити діалог з непідконтрольними Україні містами і селами, забезпечити безперешкодне сполучення між населеними пунктами. Серед інших масштабних обіцянок – повернути трудових мігрантів додому, забезпечити гарантії вільного розвитку мов в країні, забезпечити умови для зменшення безробіття. Безпосередньо місту Щастя нардеп обіцяла забезпечити стабільну роботу підприємств і провести вибори в територіальні громади.

Олександр Лукашев від «Опозиційної платформи – За життя» взяв округ №113. Як і всі представники цієї політичної сили, він обіцяє мир в Україні і створення умови для припинення війни. Інші його обіцянки теж не дуже оригінальні: створити нові робочі місця, забезпечити гідну пенсію, підтримувати малі і середні аграрні господарства, відремонтувати вуличне освітлення, дороги і тротуари. Крім того, Лукашев обіцяє продовжити мораторій на продаж землі.

В інших трьох округах Луганської області перемогли самовисуванці. У Олександра Сухова в передвиборчій програмі є багато обіцянок, які стосуються безпосередньо його виборчого округу. Наприклад, вимагати від Кабміну виділити кошти на потреби округу, створити безкоштовні рекреаційні зони для жителів Лисичанська і Попасної, створити в цих містах якісну систему пасажирських перевезень. Також депутат має намір на законодавчому рівні знизити вартість послуг ЖКГ за умови, якщо їх неякісно або невчасно надають.

Сергій Вельможний обіцяв виборцям грати вирішальну роль у відновленні миру. Серед більш приземлених обіцянок – відновити опалення в кожній квартирі Рубіжного, докласти максимум зусиль для відкриття пункту пропуску в Золотому, ініціювати державні програми відновлення зруйнованого житла і знищених підприємств.

Самовисуванець Сергій Шахов у своїй програмі пообіцяв повернути державні монополії на воду, електроенергію і газ, забезпечити щорічне зростання ВВП України на рівні 7%, створити умови для розвитку IT-сфери і забезпечити публічний доступ до державного бюджету. Також в його планах зупинити війну і об'єднати Україну.

Раніше ми писали про те, що обіцяли, зокрема, мажоритарники Харківської та Київської областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: