Виправлення помилок: навіщо Зеленський вирішив влаштувати пресмарафон

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Пресмарафон президента України Володимира Зеленського – це виправлення промахів комунікаційної стратегії.

Таку точку зору в коментарі «Слово і Діло» висловив політолог Ігор Петренко, оцінюючи проведення пресмарафону президента з журналістами.

«У зв'язку зі схваленням Україною «формули Штайнмаєра» ситуація в суспільства ще більше загострилася. Це перетворилося на протести, віче на Майдані. Влада відчула, що є нестача комунікації з населенням і краще поспілкуватися з журналістами», – пояснив Петренко.

На його погляд, головна мета проведення пресмарафону – знизити градус напруги в суспільстві та вибити козирі з рук політичних опонентів.

Тим більше, за останньою соціологією, рівень підтримки Зеленського все одно залишається високим, звернув увагу експерт.

Пресмарафон Зеленського: коли та де президенти України проводили свої перші пресконференціїЗеленський провів свій перший пресмарафон на 143-й день після інавгурації в приміщенні Kyiv Food Market. Ми подивились, коли попередні президенти України вперше зустрілись із журналістами та де проводили пресконференції.

Петренко акцентував, що в суспільстві існує запит на комунікацію, чітке розуміння того, що відбувається в країні, зокрема щодо «формули Штайнмаєра».

Крім того, він додав, що напередодні Дня захисника 14 жовтня різні націоналістичні організації можуть влаштувати приміром ходу.

«ОПУ до цього моменту потрібно виправити ситуацію. У команді президента зрозуміли, що «гасити пожежу» шляхом звинувачення протестувальників у тому, що вони беруть участь у «проплачених мітингах» – не найкращий варіант. Тому зараз влада спробує виправити попередні помилки шляхом комунікації», – прокоментував Петренко.

Політолог припустив, що, погоджуючись на такий марафон, в ОПУ напевно пропрацювали всі ймовірні незручні та каверзні питання.

«Не виключено, що заготовлені відповіді тестували на якихось фокус-групах», – припустив Петренко.

Експерт підкреслив, що позиція команди Зеленського, зокрема Богдана та Мендель, щодо ЗМІ ображає журналістів.

«В якості відповіді ОПУ за таке ставлення до ЗМІ журналісти не можуть проігнорувати та не прийти на пресмарафон, але можуть поставити максимально каверзні питання. Звісно, в ОПУ всі варіанти опрацьовують», – зазначив Петренко.

Однак він уточнив, те, наскільки змістовним вийде пресмарафон, залежить і від якісної підготовки ЗМІ.

«Чи будуть конструктивні питання, чи в підсумку все зведеться до формату «зрада-перемога» – залежить як від змістовних відповідей Зеленського, так і від підготовки журналістів», – резюмував Ігор Петренко.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський сьогодні, 10 жовтня, проводить пресмарафон. При цьому в Офісі президента не окреслили тимчасові рамки спілкування глави держави з журналістами. Але пізніше речниця глави держави Юлія Мендель повідомила, що спілкування з журналістами триватиме близько 10 годин.

Нагадаємо, «Слово і Діло» веде текстову трансляцію пресмарафону Зеленського.

Коли і де президенти України проводили перші пресконференції – за посиланням.

Також ми з'ясували, як Зеленський виконував обіцянки за підсумками четвертого місяця президентства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: