Пресмарафон Зеленського: коли та де президенти України проводили свої перші пресконференції

Читать на русском
Зеленський провів свій перший пресмарафон на 143-й день після інавгурації в приміщенні Kyiv Food Market. Ми подивились, коли попередні президенти України вперше зустрілись із журналістами та де проводили пресконференції.
Слово і Діло

Президент України Володимир Зеленський свою першу офіційну зустріч із представниками ЗМІ вирішив провести у незвичному форматі на 143-й день після інавгурації. «Слово і Діло» вирішило нагадати, коли та де проводили свої перші пресконференції попередні президенти України.

Перший президент України Леонід Кравчук свою першу пресконференцію провів у день інавгурації, 5 грудня 1991 року.

Його наступник Леонід Кучма вирішив зустрітись з журналістами за 6 днів до інавгурації 13 липня 1994 року. Захід проводили в «Українському домі» в Києві.

Не поспішав виходити до журналістів третій президент України Віктор Ющенко. Його перша пресконференція відбулася на 65-й день після інавгурації, 23 січня 2005 року.

Пресмарафон Зеленського: всі головні тезиПресмарафон Зеленського відбувся 10 жовтня в Києві. Слово і Діло вело онлайн-трансляцію події.

Коли до влади прийшов Віктор Янукович, він вирішив продовжити традицію Леоніда Кучми і свою першу пресконференцію провів в «Українському домі». Але не так швидко, як другий президент. Янукович вийшов до журналістів на 99-й день після інавгурації, 4 червня 2010 року. Нагадаємо, інавгурація Януковича відбулася 25 лютого 2010 року.

Петро Порошенко вперше зустрічався із журналістами у «Мистецькому арсеналі» в Києві на 110-й день після інавгурації (25 вересня 2014 року).

Шостий президент України Володимир Зеленський замість традиційної пресконференції вирішив поспілкуватись із журналістами 10 жовтня 2019 року у форматі пресмарафону на 143-й день каденції. Групи журналістів по 7-10 осіб ставили питання Зеленському, змінюючи одна одну щопівгодини. На захід акредитувалися понад 300 журналістів. Нетрадиційним стало і місце проведення марафону – у нещодавно відкритому закладі харчування Kyiv Food Market, який розташувався в одному з цехів заводу «Арсенал».

«Слово і Діло» веде текстову трансляцію пресмарафону президента України Володимира Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: