Розвиток системи відеонагляду в містах: що обіцяли мери

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати обіцянки українських політиків та чиновників. Раніше ми писали, як мери займаються будівництвом, відкриттям та ремонтом шкіл. Сьогодні пропонуємо подивитися, що обіцяють і роблять мери обласних центрів для розвитку системи відеонагляду.

Поки що мери не провалили жодної обіцянки на цю тему, а більшість намірів навіть встигли виконати.

Мер Харкова Геннадій Кернес виконав обіцянку, що до кінця 2018 року понад сто шкіл будуть обладнані системами відеоконтролю.

«До кінця 2018 року року понад сто шкіл будуть оснащені камерами відеоспостереження. У наступні роки всі без винятку середні загальноосвітні заклади будуть оснащені камерами», — пообіцяв Кернес.

За інформацією Департаменту освіти Харківської міської ради, станом на 31 грудня 2018 року в межах міської програми інформатизації «Створення Єдиної комплексної системи відеоспостереження, ії розвиток та супровід» встановлені системи відеоспостереження з функцією розпізнавання у 103 закладах загальної середньої освіти. Протягом 2019 року встановити відеокамери планується у 78 закладах.

Впорався із обіцянкою і міський голова Тернополя Сергій Надал, який казав, що до кінця 2016 року міська влада виділить кошти на встановлення камер відеоспостереження у всіх приймальних пунктах лікарень міста. З міського бюджету було виділено 153,4 тисячі гривень та встановлено 32 відеокамери.

Мер Львова Андрій Садовий ще у 2015 році, балотуючись на виборах, у своїй програмі обіцяв запровадити систему відеоспостереження в усіх громадських місцях. У 2016 році запрацював оновлений Центр безпеки міста, де опрацьовують зображення з понад 130 відеокамер, встановлених на вулицях, а також у медичних закладах. Відеокамери планувалось встановлювати і в освітніх закладах міста, на в’їздах до Львова та на великих перехрестях. До 2020 року у місті планують встановити 2000 відеокамер. Станом на кінець 2018 року місто опрацьовує відео з 280 камер відеоспостереження.

Розгалужену мережу комунального відеонагляду обіцяв зробити Сергій Сухомлин, коли у 2015 році балотувався в мери Житомира. Ця обіцянка досі перебуває в процесі реалізації. Наприкінці 2017 року у міськраді Житомира нам повідомили, що в місті встановлена 191 камера (72 на вулицях та майданах, 20 в закладах охорони здоров'я, 70 в школах, 13 на зупинках, 16 на суб'єктах господарювання та ОСББ). Програмою передбачається також встановлення відеокамер на вулицях міста, на полігоні та в медичних закладах.

Але до весни 2018 року міська влада не мала доступу до системи відеоспостереження «Безпечне місто», бо приватна компанія, яка допомагала її налагоджувати, не передала ключі та паролі Міському інформаційному центру. Наразі «Слово і Діло» чекає відповіді на запит щодо цієї ситуації.

Раніше ми писали, що обіцяли та зробили мери великих міст стосовно тепло- та водопостачання до осель.

Також ми розбиралися з обіцянками мерів з приводу реконструкції та будівництва стадіонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: