Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Житомира

Сухомлин пообіцяв створити розгалужену мережу відеонагляду

15 жовтня 2015 року кандидат на посаду Житомирського міського голови Сергій Сухомлин у своїй передвиборчій програмі пообіцяв створити розгалужену мережу комунального відеонагляду.
Виконано
Сказано 15 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://sukhomlyn.com.ua/program
  • http://zt-rada.gov.ua/news/p5988
  • http://zt-rada.gov.ua/news/p6726
  • Лист начальника управління Приходченко Ольги Володимирівни
  • http://zt-rada.gov.ua/?3398[0]=3663
  • Лист міського голови С. Сухомлина
  • https://www.zhitomir.info/news_188073.html
  • Лист міського голови С. Сухомлина

Результат

За інформацією наданою пресслужбою від 16 грудня 2020 року міська система відеоспостереження функціонує у штатному режимі.

Комунальне підприємство «Міський інформаційний центр» міської ради, яке експлуатує систему, має повний доступ до міської системи відеоспостереження. На даний час до системи під'єднано 361 камеру відеоспостереження.

Отже, за період каденції міською владою була створена мережа відеонагляду, а тому обіцянка отримує статус виконано.

Нагадаємо попередній хід подій:

21 грудня 2017 року управління по зв'язках з громадськістю повідомило нам, що на даний час у місті встановлено 191 камера (72 на вулицях та майданах, 20 в закладах охорони здоров'я, 70 в школах, 13 на зупинках, 16 на суб'єктах господарювання та ОСББ). Програмою передбачається також встановлення відеокамер на вулицях міста, відеоспостереження на полігоні та в медичних закладах.

Найближчим часом місцева влада планує запровадити відеоаналітику.

Станом на 25 квітня 2018 року міська рада не може контролювати доступ до системи відеоспостереження «Безпечне місто», бо приватна компанія, яка допомагала її налагоджувати, досі не передала ключі та паролі Міському інформаційному центру. Процес налагодження доступу до камер може зайняти близько тижня з моменту отримання ключів.

Станом на 23 липня 2019 року до системи увімкнені 311 камер відеоспостереження. Але система повноцінно ще не працює оскільки відсутні ключі до потоків камер відеоспостереження.

Станом на 23 липня 2019 року до системи увімкнені 311 камер відеоспостереження. Але система повноцінно ще не працює оскільки відсутні ключі до потоків камер відеоспостереження.

Під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 6 листопада 2019 року говорили про затвердження програми «Безпечне місто» на наступний рік та систему відеонагляду, яка здатна розпізнавати обличчя людей. Мер Житомира запропонував відпрацювати пропозиції із представниками компанії для того, щоб встановити ще декілька таких камер на вулицях міста.