Мер Гдині відвідав український ресторан на знак протесту проти ксенофобії

Читать на русском
Мер польського міста Гдиня Войцех Щурек засудив ксенофобське оголошення місцевого ресторану про наймання працівників, в якому була фраза: Ніяких українців або їм подібних.

Мер польського міста Гдиня Войцех Щурек засудив ксенофобське оголошення місцевого ресторану про наймання працівників, в якому була фраза: «Ніяких українців або їм подібних».

Як повідомляє Onet.pl, Щурек на знак солідарності з українцями і протесту проти міжнаціональної ненависті відвідав місцевий ресторан, що належить українцеві, пише «Слово і Діло».

Польща заявила, що не встигає легалізувати трудових мігрантівУ Верховній контрольної палаті Польщі заявили, що офіси воєводств не в змозі впоратися з напливом іноземців, охочих легалізувати своє перебування.

У коментарі журналістам він назвав оголошення польського ресторану ганебним.

«Це ганебні слова. Вони не мають права звучати в нашому публічному просторі і, зокрема, в такому відкритому і сучасному місті, як Гдиня. Ми дуже раді, що в Гдині прибуває багато молодих українців, які важко працюють», — сказав Щурек.

Нагадаємо, в Польщі Центр відстеження расистської та ксенофобського поведінки збирається подати заяву в прокуратуру через скандальне оголошення, яке розмістив ресторан Гдині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: