Верховний суд залишив стягнутими гроші з «Вог Аеро Джету» на користь УЗ

Читать на русском
Верховний суд розглянув скаргу приватної компанії на судове рішення про стягнення з неї грошей на користь філії УЗ.

Верховний суд залишив без змін рішення про стягнення з ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воленс Трейд») майже 92,5 млн грн на користь філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 6 серпня ухвалила колегія суддів Касаційного господарського суду за результатами розгляду скарги приватної компанії, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чинному і колишньому посадовцям філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ, а також двом представникам фірми «Воленс Трейд» у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, посадовців філії УЗ незаконно уклали додаткові договори про підвищення ціни на придбання палива у «Воленс Трейд», у зв'язку з цим фірма безпідставно отримала 92,47 млн ​​грн. У зв'язку з цим органи правопорядку добилися через суд визнання цих договорів недійсними.

Пізніше УЗ подала позов про стягнення з «Воленс Трейд» вказаної суми. Господарський суд цей позов задовольнив. Не погоджуючись з таким рішенням, компанія подала апеляційну скаргу. Проте суд залишив апеляцію без задоволення.

Тому компанія «Воленс Трейд» подала касаційну скаргу. В ній фірма не погодилася висновками судів попередніх інстанцій щодо застосування до правовідносин у цій справі положень статті 1212 Цивільного кодексу України. Вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення. Колегія вказала, що ці договори, на підставі яких фірма «Воленс Трейд» одержала від УЗ 92,5 млн грн, були визнані недійсними, а тому у підприємства не було правових підстав для набуття цих коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: