Справа «Вог Аеро Джету»: суд за позовом УЗ стягнув із фірми понад 90 мільйонів

Читать на русском
Столичний Госпсуд частково задовольнив позов філії УЗ до комерційної компанії про стягнення майже 100 мільйонів.

Суд стягнув із ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воленс Трейд») 92,47 мільйона гривень на користь ПАТ «Укрзалізниця» за позовом державного підприємства.

Таке рішення ухвалила суддя Господарського суду міста Києва Оксана Грехова, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, УЗ подала позов до «Воленс Трейд» з вимогою про стягнення коштів у розмірі 92,47 млн ​​грн. В обґрунтування вимог держпідприємство вказало, що ці кошти були сплачено приватній фірмі на підставі додаткових договорів про підвищення ціни контракту про постачання палива УЗ. Також там зазначили, що один із додаткових договорів про підвищення ціни був визнаний недійсним рішенням Госпсуду Києва за результатами розгляду позову Національного антикорупційного бюро. Таким чином, зазначена сума безпідставно сплачена «Воленс Трейд».

Вивчивши вимоги УЗ, суддя Грехова задовольнила позов держпідприємства. Так, суд вирішив стягнути з «Воленс Трейд» 92,47 млн ​​грн і витрати зі сплати судового збору в розмірі майже півмільйона гривень.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу «Вог Аеро Джету». Раніше суд скасував арешт рахунків пов'язаних фірм у цій справі. Також НАБУ і САП оголосили в розшук організатора цієї схеми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: