Суд залишив чинним стягнення з «Вог Аеро Джету» понад 90 млн грн

Читать на русском
Апеляційний госпсуд не побачив підстав для скасування суддівського рішення про стягнення з комерційної компанії біля 92 млн грн.

Суд залишив чинним рішення про стягнення 92,5 мільйона гривень з компанії «Воленс Трейд» (раніше «Вог Аеро Джет»), які фірма отримала через зловживання посадовців філії ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 26 березня ухвалила колегія суддів Північного апеляційного господарського суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чинному і колишньому посадовцям філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ, а також двом представникам фірми «Воленс Трейд» у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, посадовців філії УЗ уклали додаткові договори про підвищення ціни на придбання палива у «Воленс Трейд», у зв'язку з цим фірма безпідставно отримала 92,47 млн ​​грн.

Пізніше УЗ подала позов про стягнення з «Воленс Трейд» вказаної суми. Суд цей позов задовольнив. Не погоджуючись з таким рішенням, компанія подала апеляційну скаргу.

Нагадаємо, угоди УЗ з «Вог Аеро Джет» про підвищення цін визнали недійсними. Раніше САП скерувала до суду справу «Вог Аеро Джету».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: