Суд не арештував розшукуваного організатора справи «Вог Аеро Джету»

Читать на русском
Апеляційний суд столиці також не побачив підстав для заочно арешту розшукуваного підозрюваного у справі збитків філії УЗ.

Апеляційний суд також не взяв заочно під варту підозрюваного в організації справи «Вог Аеро Джету» Анатолія Савича, який перебуває в розшуку.

Таке рішення 16 травня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, проте оприлюднили його лише 19 червня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 13 лютого суд відмовився заочно взяти під варту Савича. Не погодившись з таким рішенням, прокурор САП подав апеляційну скаргу. В ній він вказував, що суддя зробив висновки, які не відповідають фактичним обставинам справи. Зокрема, на думку прокурора, правоохоронцями доведено існування ризиків та наявність обґрунтованої підозри. Вказане підтверджується терміновою зміною місця проживання за кордоном для переховування від Національного антикорупційного бюро.

Однак, вивчивши скаргу, судді залишили її без задоволення. Як вказали судді, до обліків Інтерполу внесено клопотання про публікацію Синього оповіщення щодо Савича з метою встановлення його місце перебування, а відомості щодо нього розглядаються комісією. Водночас адвокату підозрюваного в Інтерполі повідомили, що його клієнт не є об`єктом переслідування з боку Інтерполу. Відтак твердження правоохоронців, що Савич оголошений у міжнародний розшук належного підтвердження не знайшли, а тому правові підстави для обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відсутні.

Нагадаємо, НАБУ і САП оголосили Савича в розшук. Пізніше, НАБУ виділило щодо нього матеріали в окреме провадження. Також САП скерувала до суду справу «Вог Аеро Джету».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: