САП скерувала до суду справу «Вог Аеро Джету»

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи направили до суду чергову справу щодо розкрадання коштів Укрзалізниці на тендерах.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження щодо нанесення збитків ПАТ «Укрзалізниця» під час закупівлі палива у ТОВ «Вог Аеро Джет» (нині «Воленс Трейд»).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву прокуратури.

«Прокурорами САП затверджено та передано для судового розгляду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про зловживання службовим становищем посадовцями Філії «Центр забезпечення виробництва» Укрзалізниці в інтересах ТОВ «Вог Аеро Джет», – йдеться в повідомленні.

За інформацією САП, двоє колишніх керівників та один чинний начальник відділу Філії ЦЗВ діючи під керівництвом організатора злочину, який наразі перебуває в розшуку (розслідування щодо нього здійснюється окремо), та за пособництва менеджера ТОВ «Вог Аеро Джет», зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах вказаного товариства, за наявності чинного контракту безпідставно підвищили ціну поставок ним дизельного палива для потреб УЗ одразу на 92 млн гривень.

Нагадаємо, суд обмежив терміни ознайомлення зі справою «Вог Аеро Джету» залізничнику. Раніше НАБУ виділило матеріали щодо організатора цього провадження. Також угоди УЗ з «Вог Аеро Джетом» про підвищення цін визнали недійсними.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: