НАБУ оголосило в розшук підозрюваного у справі Головіна

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи оголосили в розшук четвертого підозрюваного у справі заволодіння цигарками, які незаконно вилучили.
Валерій Капітанчук

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук четвертого підозрюваного Валерія Капітанчука в кримінальному провадженні за підозрою колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його екс-заступника Костянтина Гейка та бізнесмена Олександра Чудакова в заволодінні цигарками.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті розшуку Міністерства внутрішніх справ, повідомляє «Слово і Діло».

За даними правоохоронців, датою зникнення Капітанчука є 26 червня 2019 року. Раніше в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомляли, що підозрюваний бізнесмен, екс-директор фірми «Агат-2016» Капітанчук переховується за кордоном.

Як відомо, за версією слідства, 11 листопада 2017 року невстановлена група осіб за попередньою змовою з працівниками правоохоронних органів ввезли на територію України, а саме в зону діяльності митного поста «Одеса-центральний» Одеської митниці ДФС, 7 контейнерів із цигарками (3,6 млн пачок). Надалі працівниками Генеральної прокуратури були вилучені ці цигарки під час обшуку з морського терміналу та поміщені на склад в Одесі для зберігання. В серпні 2018 року кримінальне провадження передали до Нацполіції в Одеській області для подальшого розслідування.

Відповідно до встановлених слідством обставин, керівництвом Головного управління НП в Одеській області надана вказівка про переміщення пачок сигарет для подальшого зберігання на склади приватних структур, з керівниками яких колишній начальник поліції Головін та його заступник Гейко вступили в злочинну змову.

Для здійснення такого переміщення була створена формальна підстава – договір про зберігання речових доказів, підписаний заступником керівника ГУ НП в Одеській області. Фактично тютюнові вироби вивезені із складу, де зберігалися й були переміщені на інший склад, вказаний керівництвом ГУ НП, звідки вони через короткий проміжок часу зникли.

Як було встановлено під час слідства, схема з вилучення цигарок правоохоронцями та подальша передача їх на зберігання є поширеною схемою ввезення нерозмитнених товарів на митну територію України, яка закінчується, як правило, «знищенням на підставі ухвали суду» відповідних товарів або їх «втратою».

Нагадаємо, НАБУ та САП також оголосили в розшук екс-заступника начальника одеської поліції Гейка, але пізніше його затримали в будівлі прокуратури. Своєю чергою правоохоронці подали до суду клопотання про взяття його під варту. Однак суд відмовив у задоволенні клопотання й відправив Гейка під цілодобовий домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: