Суд заарештував квартиру екс-заступника Головіна

Читать на русском
Столичний райсуд наклав арешт на житло колишнього заступника керівник одеської поліції у справі заволодіння цигарками.
Костянтин Гейкофото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд наклав арешт на квартиру колишнього заступника начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Костянтина Гейка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні цигарками.

Таке рішення 31 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Коробенко за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, правоохоронці оголосили Гейка в розшук. Пізніше його затримали у будівлі САП, після того, як він з'явився туди з адвокатом. Також детективи скерували до суду клопотання, в якому просили взяти екс-заступника начальника поліції під варту. Втім суд відмовив у задоволенні клопотання і відправив Гейка під цілодобовий домашній арешт.

Крім того, детективи просили накласти арешт на квартиру підозрюваного загальною площею 62,6 кв. м з метою її збереження та можливої конфіскації майна як міри покарання. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

За версією слідства, 11 листопада 2017 року невстановлена група осіб за попередньою змовою з працівниками правоохоронних органів ввезли на територію України, а саме в зону діяльності митного поста «Одеса-центральний» Одеської митниці ДФС, 7 контейнерів з цигарками (3,6 млн пачок). Надалі працівниками Генеральної прокуратури були вилучені ці цигарки в ході обшуку з морського терміналу та поміщені на склад в Одесі для зберігання. В серпні 2018 року кримінальне провадження передали до Нацполіції в Одеській області для подальшого розслідування.

Відповідно до встановлених слідством обставин, керівництвом Головного управління НП в Одеській області надано вказівку про переміщення пачок сигарет для подальшого зберігання на склади приватних структур, з керівниками яких колишній начальник поліції Головін та його заступник Гейко вступили в злочинну змову.

Для здійснення такого переміщення було створено формальну підставу – договір про зберігання речових доказів, підписаний заступником керівника ГУ НП в Одеській області. Фактично тютюнові вироби вивезені із складу, де зберігалися і були переміщені на інший склад, вказаний керівництвом ГУ НП, звідки вони через короткий проміжок часу зникли.

Як було встановлено у ході слідства, схема з вилучення цигарок правоохоронцями та подальша передача їх на зберігання є поширеною схемою ввезення нерозмитнених товарів на митну територію України, яка закінчується, як правило, «знищенням на підставі ухвали суду» відповідних товарів або їх «втратою».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: