САП просить арешту для екс-заступника начальника поліції Одещини

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи просять взяти під варту колишнього заступника керівника одеської поліції.
Костянтин Гейкофото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить взяти під варту з альтернативою застави в 20 млн грн колишнього заступника начальника Головного управління Національної поліції Одеської області Костянтина Гейка, якого Національне антикорупційне бюро та САП підозрюють у заволодінні цигарок.

Про це під час засідання заявив прокурор САП Олексій Скибенко, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, прокурор повідомив, що підозрюваного оголосили в розшук, оскільки той переховувався від правоохоронців, а тому існують ризики переховування від слідства. Також, за словами прокурора, існує ризик знищення, приховання або спотворення речей, важливих для слідства, у зв‘язку з посадою Гейка в органах внутрішніх справ – помічника поліції Одещини. Крім того, як каже САП, підозрюваний може впливати на свідків, спеціалістів та експертів у справі, використовуючи свої зв‘язки. Тому, на думку САП, лише арешт Гейка забезпечить його належну процесуальну поведінку.

Водночас прокурор просив альтернативою арешту призначити заставу в 20 млн грн. Таку суму він обґрунтовував майновим станом підозрюваного та його колишньої дружини, з якою він продовжує проживати. За словами САП, Гейко та його дружина мають базу відпочинку у Затоці Одеської області; квартиру в Одесі загальною площею 600 кв. м; садовий будинок в понад 400 кв. м в Одеській області та низку іншого майна.

Нагадаємо, 25 липня НАБУ затримало екс-начальника поліції Одеської області Головіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: