НАБУ та САП оголосили в розшук заступника Головіна

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи оголосили в розшук колишнього заступника начальника поліції Одеської області.
Костянтин Гейко другий з правої сторони

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили в розшук колишнього першого заступника начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна Костянтина Гейка у кримінальному провадженні про заволодіння цигарками.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомив співрозмовник у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За його словами, відповідну постанову про розшук Гейка виніс детектив НАБУ.

Як відомо, вчора, 25 липня НАБУ і САП затримали екс-начальника поліції Одещини Головіна за підозрою у заволодінні майном, а саме цигарками, які правоохоронці вилучили в Одеському морському торговельному порті.

За версією слідства, 11 листопада 2017 року невстановлена група осіб за попередньою змовою з працівниками правоохоронних органів ввезли на територію України, а саме в зону діяльності митного поста «Одеса-центральний» Одеської митниці ДФС, 7 контейнерів з цигарками (3,6 млн пачок). Надалі працівниками Генеральної прокуратури були вилучені ці цигарки в ході обшуку з морського терміналу та поміщені на склад в Одесі для зберігання. В серпні 2018 року кримінальне провадження передали до Нацполіції в Одеській області для подальшого розслідування.

Відповідно до встановлених слідством обставин, керівництвом Головного управління НП в Одеській області надано вказівку про переміщення пачок сигарет для подальшого зберігання на склади приватних структур, з керівниками яких колишній начальник поліції Головін та його заступник Гейко вступили в злочинну змову.

Для здійснення такого переміщення було створено формальну підставу – договір про зберігання речових доказів, підписаний заступником керівника ГУ НП в Одеській області. Фактично тютюнові вироби вивезені із складу, де зберігалися і були переміщені на інший склад, вказаний керівництвом ГУ НП, звідки вони через короткий проміжок часу зникли.

Як було встановлено у ході слідства, схема з вилучення цигарок правоохоронцями та подальша передача їх на зберігання є поширеною схемою ввезення нерозмитнених товарів на митну територію України, яка закінчується, як правило, «знищенням на підставі ухвали суду» відповідних товарів або їх «втратою».

Нагадаємо, САП заочно повідомила про підозру Гейку та колишньому директору фірми Валерію Капітанчуку. За інформацією прокуратури, Капітанчук переховується за кордоном. Також у цій справі суд взяв під варту бізнесмена Олександра Чудакова. Водночас суд відправив Головіна під домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: