НАБУ затримало колишнього начальника поліції Одещини Головіна (доповнено)

Читать на русском
Національне бюро затримало колишнього керівника поліції Одещини у справі розтрати майна та легалізації коштів.
Дмитро Головін

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратура затримали колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили джерела в правоохоронних органах.

За словами співрозмовників, наразі в Одесі відбуваються обшуки в межах кримінального провадження за фактом можливого заволодіння майном. Під час обшуків і був затриманий Головін. Як додали джерела, слідчі дії також відбуваються у колишнього першого заступника начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Костянтина Гейка. Водночас його місце перебування поки що не встановлене правоохоронцями.

За даними журналіста «Слова і Діла», йдеться про заволодіння 7 контейнерами з цигарками з Лівану, які правоохоронці вилучили в Одеському морському торговельному порту. В цих контейнерах в грудні 2017 року був проведений обшук слідчим Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України на підставі ухвали суду. Так, у контейнерах виявили 3,6 мільйона пачок сигарет, які пізніше були вилучені та передані на зберігання приватній компанії.

Пізніше затримання Головіна підтвердила Національна поліція в Одеській області.

«Колишньому начальникові поліції Одеської області інкримінується причетність до кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає відповідальність за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», – йдеться у повідомленні поліції.

За минулою версією НАБУ, службові особи Департаменту з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки ГПУ за попередньою домовленістю з чиновниками ДФС та іншими невстановленими особами створили умови для отримання неправомірної вигоди для себе й третіх осіб під час митного оформлення товарів, а також подальшої легалізації попередньо одержаної неправомірної вигоди. У Бюро вважають, що працівники ГПУ вилучили зазначені пачки сигарет і мають намір їх передати третім особам в Україні без проведення митних формальностей і сплати митних платежів. Детектив додав, що після отримання дозволу слідчого судді на знищення товарно-матеріальних цінностей чиновники прокуратури, можливо, планують підписання фіктивних актів про утилізацію вилучених цигарок.

Нагадаємо, НАБУ затримало колишнього чиновника Інституту титану. Також детективами був затриманий на хабарі заступник голови Укрдержархіву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: