Зеленський звернувся до учасників «Рамштайну» щодо зброї для України

Читать на русском
Володимир Зеленський виступив перед учасниками зустрічі у форматі Рамштайн та назвав три пріоритети у зброї для України.
t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський у режимі онлайн взяв участь у засіданні Рамштайн. Він назвав зброю, яка потрібна Україні у першу чергу.

Звернення Зеленського оприлюднив Пентагон у Twitter.

У Пентагоні розкрили, що увійшло до нового пакету допомоги від США на мільярд доларівУ новому пакеті допомоги США будуть ракети для HIMARS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси, ракети для систем ППО та багато іншого.

Президент заявив, що за півроку без американської допомоги російській армії вдалося перехопити ініціативу на полі бою. Але зараз українські захисники здатні не лише стабілізувати фронт, а й проводити деокупацію територій.

Наразі, за словами Зеленського, Україні потрібні поставки:

  • далекобійної зброї,
  • систем протиповітряної оборони, зокрема як мінімум сім Patriot, щоб збивати російські бойові літаки та не допускати їх до українських кордонів;
  • артилерії, щоб зірвати плани контрнаступу рф, зупинити ворожі атаки, провести власні активні операції.

Також президент закликав західних союзників приділити максимальну увагу виробництву зброї – як у інших країнах, так і в Україні.

«Зараз в Україні є потенціал для виробництва, зокрема безпілотників, який значно перевищує наші фінансові можливості. Те саме з системами радіоелектронної боротьби. Те саме за багатьма напрямками у ваших країнах. Нам потрібно наповнювати наші оборонні потужності реальними замовленнями», – наголосив президент.

Нагадаємо, сьогодні проходить 21-а зустріч контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн. Раніше стало відомо, що США вже почали відправляти Україні деяке озброєння з нового пакету.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: