Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв реконструювати стадіон «Сільмаш»

21 жовтня 2016 року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв реконструювати стадіон «Сільмаш» після того, як поверне його до власності міста (відео 02:05-02:26).
У процесі
Сказано 21 жовтня 2016 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=V0U_njcAW7Y
  • https://city-adm.lviv.ua/news/sport/255357-na-stadioni-silmash-lkp-sportresurs-onovyt-sportyvnu-infrastrukturu
  • https://www.youtube.com/watch?v=DBum4PRK8h0
  • https://dailylviv.com/news/sport/miskyi-holova-lvova-zapevnyv-shcho-ne-dozvolyt-zabudovuvaty-silmash-59470
  • Лист від Житомирської міської ради від 25.01.2022 року
  • http://www.kulemet.com/u-lvovi-prodovzhytsya-sud-za-stadion-silmash/
  • https://zaxid.net/lvivyani_hochut_stvoriti_sportivniy_gromadskiy_prostir_na_silmashi_n1497989
  • https://4studio.com.ua/galereya/dilyanku-stadionu-silmash-u-lvovi-peredadut-v-orendu-video/
  • http://city-adm.lviv.ua/news/culture/architecture-and-historic-heritage/242920-lvivska-miska-rada-maie-namir-vykupyty-sporudy-kolyshnoho-stadionu-silmash-dlia-budivnytstva-novoho-stadionu

Результат

Станом на 25 січня 2022 року тривають судові розгляди щодо спірної земельної ділянки між Львівською міською радою та ТОВ "Три Корони Девелопмент". Львівська міська рада повідомляє, що у грудні 2021 року Західний апеляційний господарський суд ухвалив залишити апеляційну скаргу Львівської міської ради без задоволення та рішення Господарського суду Львівської області залишити без змін. 5 січня 2022 року на рішення Західного апеляційного господарського суду Львівська міська рада подала касаційну скаргу.

Нагадаємо про попередній перебіг подій:

З огляду на звернення мешканців та виконання ухвали сесії 18 травня 2017 року Львівська міська рада має намір викупити об’єкт нерухомого майна – роздягальні для спортсменів та споруди стадіону на вул. Городоцькій, 207 (колишній стадіон "Сільмаш") для будівництва там нового стадіону.

12 лютого 2018 року міський голова наголосив на готовності фінансувати стадіон "Сільмаш", однак власник не бажає продавати стадіон за оціночною ціною (відео).

7 червня 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий запевнив: "Є чітка і однозначна позиція – ми нікому не дамо забудовувати стадіон "Сільмаш". Принципово! Це одностайна позиція виконавчого комітету і депутатів Львівської міської ради".

20 вересня 2018 року ухвалою передбачено надання Львівському комунальному підприємству "Спортресурс" дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування універсального спортивного майданчика за рахунок земель рекреаційного призначення.

Станом на 5 лютого 2019 року тривають судові розгляди справи щодо законності Ухвали Львівської міськради про передачу частини земельної ділянки стадіону для облаштування спортивного майданчика ЛКП “Спортресурс”.

Станом на 19 лютого 2020 року тривають судові розгляди щодо спірної земельної ділянки. Компанія "Три корони девелопмент" звернулася до суду з проханням заборонити ухвалу міської ради, яка передбачала реконструкцію стадіону. Натомість фірма претендує на чотири гектари землі, щоб обслуговувати об'єкти на стадіоні. Львівська міська рада з позицією підприємства не згідна. У Ратуші кажуть, що хочуть реалізувати проєкт на стадіоні "Сільмаш", про який просять мешканці.

Станом на 10 серпня 2021 року Львівський господарський суд постановив залишити стадіон “Сільмаш” у приватній власності та передати територію розміром у 2 гектари землі в оренду. Суд по цій справі тривав 4 роки. Міська рада може подати на апеляцію цього рішення.