Що обіцяли мери обласних центрів про облаштування спортивних та дитячих майданчиків

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за обіцянками українських політиків. Сьогодні пропонуємо подивитися, що обіцяють і роблять мери обласних центрів з приводу обладнання спортивних та дитячих майданчиків.

Балотуючись у мери Києва в 2015 році, Віталій Кличко у своїй передвиборчій програмі обіцяв встановлювати сучасні спортивні майданчики в усіх шкільних дворах та поруч із великими житловими комплексами.

У Солом’янському районі столиці протягом трьох років на території закладів освіти та поблизу житлових комплексів облаштовані 34 сучасних спортивних майданчики.

Протягом 2017 року в Печерському районі біля житлових будинків встановили 14 спортивних майданчиків (воркаут). На Оболоні облаштовані 4 футбольних майданчики, в процесі будівництва перебувають 2 стадіони. У Подільському районі зробили 6 спортивних майданчиків протягом двох років.

Станом на серпень 2018 року на 47 прибудинкових територіях житлових будинків Дарницького району встановлені елементи сучасних спортивних майданчиків. У той же період у Деснянському районі збудували 19 майданчиків, 25 – у Дніпровському.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин у червні 2018 року запевнив, що в місті встановлять 50 дворових спортивних та дитячих майданчиків до кінця року. На той момент уже встановили 5 таких майданчиків. У звіті Симчишина наприкінці листопада 2018 року він повідомив, що в місті збудували 49 дитячих і 10 дитячих спортивних майданчиків. Загалом – 59 майданчиків. Також збудували дитячий майданчик у мікрорайоні Ракове.

Ще майже 50 дитячих майданчиків мер Хмельницького планує встановити протягом 2019 року.

У Рівному мер міста Володимир Хомко чотири роки тому обіцяв, що всі подвір'я рівненських багатоповерхівок будуть заасфальтовані та облаштовані сучасними ігровими майданчиками. Як повідомили «Слову і Ділу» в Рівненській міськраді, з жовтня 2015 року до грудня 2016 року капітально відремонтоване асфальтне покриття на 7 прибудинкових територіях житлових будинків і встановлені 112 дитячих ігрових майданчиків. Також у 2016 році проведені роботи з поточного ремонту асфальтного покриття прибудинкових територій житлових будинків за 104 адресами. Відзначимо, що в Рівному нараховується 1 тис. 455 багатоквартирних житлових будинків, за якими закріплені відповідні прибудинкові території.

26 квітня 2017 року Хомко відкрив спортивний майданчик на вулиці Богоявленській, 4а. У 2017 році такі спортивні майданчики облаштовані на вулицях Фабричній, 1, Київській, 17 та Князя Романа, 4, а взагалі в межах програми «Спортивний майданчик» уже обладнані близько трьох десятків дворових спортивних споруд.

Рік тому Хомко повідомив, що із зазначеного питання була створена депутатська комісія, яка вивчила всі пропозиції. Ухвалили рішення встановити 40 майданчиків у 2018 році. Наразі з бюджету виділено 4 млн грн.

Сергій Надал, балотуючись у мери Тернополя, обіцяв встановити 70 сучасних дитячих майданчиків у дворах багатоповерхівок міста. Ставши мером, він впорався з цією передвиборчою обіцянкою за два роки, навіть перевиконавши обіцяне й встановивши 95 майданчиків. У 2017 році Надал пообіцяв додатково виготовити та встановити ще 53 дитячих майданчики у дворах багатоповерхових будинків. Протягом року в місті облаштовані 48 дитячих майданчиків.

Чотири роки тому мер Чернівців Олексій Каспрук пообіцяв, що на дитячих майданчиках у дворах багатоквартирних будинків встановлять близько десяти столів для гри в настільний теніс. Протягом року встановили 14 тенісних столів у різних дворах міста.

Раніше ми писали, що обіцяють мери з приводу закупівлі та ремонту громадського транспорту.

Також «Слово і Діло» писало, як мери обласних центрів облаштовують парки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: