НАБУ та САП хочуть обмежити терміни підозрюваному судді

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи хочуть встановити кінцеву дату для ознайомлення з розслідуванням щодо львівського судді.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура хочуть обмежити терміни ознайомлення з розслідуванням детективів для захисників та судді Турківського районного суду Львівської області Луки Кріля, якого підозрюють в отриманні 1000 євро неправомірної вигоди.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили у САП.

За словами співрозмовника, 26 липня мало відбутися засідання з розгляду відповідного клопотання за відеоконференцією, проте воно було відкладене через зайнятість судді Кріля. Так, у клопотанні правоохоронці просять обмежити строки до 1 місяця, оскільки сторона захисту зволікає з процедурою.

Як відомо, Кріля викрили на одержанні неправомірної вигоди в 1000 євро. За інформацією САП, вказані кошти суддя вимагав від особи, яка працівниками патрульної поліції в листопаді цього року була зупинена за кермом автомобіля й складений протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в 80 тисяч гривень з покладанням низки обов'язків.

Нагадаємо, 10 січня ВРП тимчасово відсторонила Кріля від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. У зв'язку з цим адвокат судді подав позов до ВРП, в якому просив визнати це рішення ради протиправним та скасувати його. Проте Верховний суд відмовив у задоволенні позову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: