Підозрюваний САП суддя програв позов до ВРП щодо його відсторонення

Читать на русском
Верховний суд не побачив підстав для задоволення позову судді з Львівської області на його тимчасове відсторонення.

Верховний суд відмовив підозрюваному Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою в одержанні неправомірної вигоди судді Турківського районного суду Львівської області Луці Крілю в позові до Вищої ради правосуддя про скасування рішення про його тимчасові відсторонення від здійснення правосуддя.

Таке рішення 15 липня ухвалила колегія суддів Касаційного адміністративного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 10 січня ВРП тимчасово відсторонила Кріля від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності. У зв'язку з цим адвокат судді подав позов до ВРП, в якому просив визнати це рішення ради протиправним та скасувати його.

В обґрунтування позову захисник Кріля вказав, що це рішення ВРП ухвалила за відсутності позивача та його представника, які нібито не були належним чином повідомлені про час та дату засідання щодо розгляду клопотання про відсторонення судді. Також у позові вказано, що лист, направлений ВРП на адресу Турківського райсуду було отримано лише 14 січня; лист, направлений на адресу за місцем реєстрації, суддя отримав 15 січня, а за місцем проживання – 11 січня.

Вивчивши доводи судді, колегія відмовила в його задоволенні. На думку суддів, доводи позову є безпідставними. Судді встановили, що ВРП листами від 4 січня повідомляло Кріля про засідання 10 січня, але поштові відправлення позивачем було отримано після засідання ради. Однак інформація про ці засідання публікуються на сайті ВРП, що підтверджується дослідженою судом довідкою секретаріату ВРП та скріншотом сайту, наданим представником відповідача в судовому засіданні.

Нагадаємо, Кріля викрили на одержанні неправомірної вигоди в 1000 євро. За інформацією САП, вказані кошти суддя вимагав від особи, яка працівниками патрульної поліції в листопаді цього року була зупинена за кермом автомобіля й складений протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Також суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в 80 тисяч гривень з покладанням низки обов'язків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: