Суд поновив на посаді голови суду підозрюваного САП суддю

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для продовження відсторонення від посади голови суду підозрюваного антикорупціонерами суддю.

Суд поновив на посаді голови Турківського районного суду Львівської області Луку Кріля, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 16 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання САП про продовження відсторонення, повідомляє «Слово і Діло».

7 травня Кріля відсторонили від посади голови суду, оскільки негативні наслідки відсторонення Кріля не перевищують необхідність та можливість досягнення завдань у цьому кримінальному правопорушенні, а його перебування на посаді суперечитиме завданням кримінального судочинства та інтересам громадського суспільства.

У зв'язку з наближенням дати завершення відсторонення суді від посади голови суду прокурор САП подав клопотання про продовження. Вивчивши документ, суддя Жовноватюк у задоволенні клопотання відмовила. На її думку, матеріалами клопотання не підтверджено та прокурором в судовому засіданні не доведено наявність підстав вважати, що підозрюваний може знищити речі та документи, які мають значення для досудового розслідування, впливати на свідків, які надаватимуть свідчення у кримінальному провадженні.

Як відомо, Кріля підозрюють в одержанні 1000 євро неправомірної вигоди. За версією слідства, вказані кошти суддя вимагав від особи, яка працівниками патрульної поліції в листопаді цього року була зупинена за кермом автомобіля й складений протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

Нагадаємо, суд продовжив розслідування справи підозрюваного САП судді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: