Суд призначив експертизу «прослушки» викритого САП судді

Читать на русском
Столичний райсуд призначив експертам розібрати в негласних слідчих діях у справі судді зі Львівської області.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд призначив експертизу «прослушки» судді Турківського районного суду Львівської області Луки Кріля, якого детективи Національного антикорупційного підозрюють в одержанні неправомірної вигоди в 1000 євро.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Кріля підозрюють у тому, що він вимагав у Олександра Гвоздецького і отримав 1000 євро за винесення рішення на користь останнього в справі про адміністративне правопорушення за водіння в нетверезому вигляді не пов'язаного з позбавленням права керування транспортними засобами.

Детектив відзначав, що в ході досудового розслідування кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді Київського апеляційного суду співробітниками управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України у Львівській області на виконання доручення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького проводились негласні слідчі (розшукові) дії: аудіо-, відео контроль особи, за результатами проведення яких складено відповідний протоколи, до якого долучено носії інформації із зафіксованими результатами проведення зазначених заходів.

У зв'язку з цим детектив просив суд призначити експертизу з метою підтвердити або спростувати приналежність голосу Кріля і Гвоздецькому, а також чи немає на записах монтажу. Суддя Сенін клопотання задовольнив.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Кріля. Також йому обрали запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: