Суд обрав запобіжний захід викритому САП судді

Читать на русском
Викритому спецслужбою спільно з антикорупційними прокурорами судді зі Львівської області обрали запобіжний захід.

Суд визначив запобіжним заходом заставу у 80 тисяч гривень для судді Турківського районного суду Львівської області Луки Кріля, якого викрили на одержанні 1000 євро хабара.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«9 січня слідчим суддею Солом'янського райсуду міста Києва частково задоволено клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та застосовано до судді Турківського районного суду Львівської області запобіжний захід у виді застави у розмірі 80 тисяч гривень з покладанням на нього обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України», – інформують у прокуратурі.

Як відомо, САП спільно зі співробітниками Служби безпеки України викрили на одержанні неправомірної вигоди в сумі 1000 євро суддю Турківського райсуду Львівської області Кріля. Зазначені кошти, за версією слідства, він отримав від особи, стосовно якої у 2018 році працівники патрульної поліції склали протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

У прокуратурі також додали, що 10 січня о 10:00 Вища рада правосуддя розгляне клопотання керівника САП Назара Холодницького про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді Кріля в зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, суд продовжив розслідування справи судді Апеляційного суду Черкаської області Володимира Пономаренка. Також суд продовжив розслідування справи екс-судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: