ВРП відсторонила від правосуддя викритого САП суддю

Читать на русском
Антикорупційний прокурор домігся усунення від правосуддя суддю зі Львівської області через притягнення до відповідальності.

Від здійснення правосуддя тимчасово відсторонили суддю Турківського районного суду Львівської області Луку Кріля, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрила на отриманні неправомірної вигоди в 1000 євро.

Таке рішення ухвалила сьогодні, 10 січня, Вища рада правосуддя, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання заступника генерального прокурора-керівника САП Назара Холодницького – задовольнити частково. Тимчасово, до 19 лютого, відсторонити від здійснення правосуддя суддю Турківського райсуду Львівської області Луку Кріля в зв'язку з притягненням до відповідальності», – заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Як відомо, САП спільно з працівниками Служби безпеки України викрили на отриманні неправомірної вигоди в сумі 1000 євро суддю Турківського райсуду Львівської області Кріля. Зазначені кошти, за версією слідства, він отримав від особи, щодо якої в 2018 році працівники патрульної поліції склали протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.

Нагадаємо, суд обрав судді Крілю запобіжний захід у вигляді 80 тисяч гривень застави з обов'язками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: