Путін має намір стати прем'єром із розширеними повноваженнями – Bloomberg

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін планує після президентських виборів у 2024 році стати прем'єр-міністром із розширеними конституційними повноваженнями.

Президент Росії Володимир Путін планує після президентських виборів у 2024 році стати прем'єр-міністром із розширеними конституційними повноваженнями.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на розслідування Bloomberg.

Навіщо Зеленський телефонував Путіну?11 липня президент України вперше провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації. Оцінили такий крок експерти.

Як повідомили джерела видання, Кремль готує план, щоб залишити Путіна при владі після наступних президентських виборів, на яких, згідно з конституцією, він не зможе балотуватися.

Так, згідно з планом Кремля, після наступних президентських виборів в 2024 році Путін отримає посаду прем'єр-міністра, але із розширеними конституційними повноваженнями. Відповідні зміни до російських закони планують внести після парламентських виборів 2021 року.

Однак, як зазначає видання, в Кремлі побоюються, що через падіння рейтингу правлячої російської партії «Єдина Росія» в реалізації задуму можуть виникнути проблеми.

Нагадаємо, Вашингтон підтримав ідею Зеленського про переговори з Путіним.

Також відзначимо, Мінськ готовий прийняти зустріч Зеленського і Путіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: