Вашингтон підтримав ідею Зеленського про переговори з Путіним

Читать на русском
Вашингтон підтримує ініціативи з міжнародних переговорів по ситуації в Україні, але вважає, що зміна форматів не усуне головну перешкоду виконанню Мінську - небажання Росії.

Вашингтон підтримує ініціативи з міжнародних переговорів по ситуації в Україні, але вважає, що зміна форматів не усуне головну перешкоду виконанню Мінську - небажання Росії.

Про це повідомляє в п'ятницю, 12 липня, ТАСС з посиланням на представника Держдепартаменту США, пише «Слово і Діло».

Той, що біжить лезом бритви: чи зможе Зеленський домовитися з ПутінимТелефонну розмову з Путіним Зеленський міг провести за посередництва Медведчука, а це небезпечний сценарій для президента.

«Ми в повній мірі підтримуємо зусилля президента Зеленського, націлені на те, щоб оживити імплементацію «Мінську», - сказала дипломат, коментуючи ініціативу президента України Володимира Зеленського провести переговори з російським главою держави Володимиром Путіним в Мінську за участю США, Великобританії, Німеччини та Франції.

На її думку, «Україна виконує свої зобов'язання в рамках Мінську максимально можливим чином. Росії необхідно робити те ж саме», - зазначила дипломат.

«Однак, зміна існуючих переговорних форматів не усуне справжню перешкоду прогресу в імплементації «Мінську». Цією перешкодою є «відсутність у Росії політичної волі», - додала співробітник Держдепартаменту США.

Як повідомлялося, після ініціативи Зеленського напередодні відбулася його перша розмова з Путіним. Президенти близько 20 хвилин говорили про формати переговорів, а також про звільнення затриманих громадян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: