Путін відповів на пропозицію України про новий формат переговорів

Читать на русском
Президент РФ Володимир Путін вважає цікавою ідею президента України Володимира Зеленського провести в Мінську шестисторонні переговори.

Президент РФ Володимир Путін вважає цікавою ідею президента України Володимира Зеленського провести в Мінську шестисторонні переговори за участю лідерів України, Росії, Франції, Німеччини, США і Британії.

Про це він сказав на прес-конференції після зустрічі з болівійським президентом Ево Моралесом, передають російські ЗМІ, пише «Слово і Діло».

Зеленський сподівається за рік завершити війну. Як та чи зупинить це Путіна?Президент України Володимир Зеленський висловив надію, що кривава російсько-українська війна на Донбасі завершиться вже за рік.

Путін заявив, що про переговори можна буде говорити вже після виборів до Верховної Ради і остаточного формування українського уряду.

«Ми ніколи не відмовлялися від жодного із запропонованих форматів, в тому числі й від розширення нормандського формату», - сказав Путін, підкресливши, що подібний саміт повинен має добре підготовлений.

При цьому він заявив, що не знає, як на пропозицію Зеленського відреагують інші учасники запропонованого формату.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому запропонував лідеру Російської Федерації Володимиру Путіну новий формат переговорів по ситуації на Донбасі за участю президента США Дональда Трампа, прем'єр-міністра Британії Терези Мей, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона.

Також відзначимо, 11 липня відбулися перші телефонні переговори між Зеленським і Путіним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: