Навіщо Зеленський телефонував Путіну?

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт
Володимир Золотарьовполітолог

Розмова Зеленського з Путіним – це продовження перевиборчої кампанії президента. Адже він позиціонує себе як лідер, здатний завершити війну впродовж одного року.

Таку думку в своєму блозі висловив голова центру «Ейдос», політолог Віктор Таран, передає «Слово і Діло».

«Володимиру Зеленському було дуже важливо провести розмову з президентом РФ до парламентських виборів, щоб продемонструвати, що він та людина, яка готова вести розмову та з якою можна домовлятися про щось таке, що може призвести до настання миру на сході України», – зазначив він.

За його словами, розмова з Путіним була важливою, адже президент набирає від цього рейтингові бали, забираючи їх у інших лідируючих партій.

Політолог-міжнародник Володимир Воля додав, що це був доволі сильний крок президента, однак ця розмова нічого не змінить.

«Тут спрацювала низка факторів, обставин для такого дзвінка. Звісно, що наближення виборів Ради – одна з причин, але є ще декілька. Все одно ніхто не може відмовитися від Криму. Обговорювали звільнення українських моряків і можливість нормандської зустрічі. Тобто просто поговорили, щоб поговорити», – уточнив він.

У коментарі «Слову і Ділу» політолог Володимир Золотарьов пояснив, що завершити війну шляхом переговорів за рік, як озвучив Зеленський, нереально.

«Війна в Україні та нестабільність Путіну потрібні, щоб можна було показувати картинку на російському телебаченні. Переконати його переговорами припинити це робити неможливо», – наголосив Золотарьов.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війнуСказано 19 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Додамо, 8 липня Володимир Зеленський запропонував Володимиру Путіну зустрітися в Мінську й говорити безпосередньо, за участю президента США Дональда Трампа, прем'єра Великої Британії Терези Мей, канцлера ФРН Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона.

Російський президент Володимир Путін не привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах та офіційним вступом на посаду.

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв зробити все, щоб завершити війну.

Із програмами всіх партій, їх положеннями, списками та кандидатами в одномандатних округах можна ознайомитися в нашому розділі «Вибори».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: