Мінськ готовий прийняти зустріч Зеленського та Путіна

Читать на русском
Олександр Лукашенко підтримує ініціативу українського колеги Володимира Зеленського провести в Мінську переговори з президентом РФ Володимиром Путіним за участю США, Великобританії, Франції та Німеччини.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримує ініціативу українського колеги Володимира Зеленського провести в Мінську переговори з президентом РФ Володимиром Путіним за участю США, Великобританії, Франції та Німеччини.

Про це повідомляє прес-служба білоруського президента в понеділок, 8 липня, пише «Слово і Діло».

Зустріч Путіна та Зеленського: чи домовляться про мир та чи є чого побоюватись УкраїніУ РНБО вважають реальною зустріч Путіна та Зеленського. В Кремлі говорять, що для цього необхідно зрозуміти політику й стратегічну лінію співрозмовника. Про можливу зустріч лідерів країн поговорили з експертами.

«Наш президент абсолютно підтримує пропозиції Володимира Зеленського. Ця позиція незмінна - і полягає вона в тому, що не можна дивитися один на одного через приціл озброєнь, потрібно сідати і вирішувати проблеми, яких накопичилося чимало», - йдеться в заяві.

Готовність забезпечити зустріч також підтвердили в МЗС Білорусі, повідомляє Sputnik Білорусь.

«Мінськ не просто готовий. Керівництво Білорусі завжди говорило про те, що ми готові зробити все для якнайшвидшого повернення миру на українську землю. І те, що прозвучало сьогодні із вуст президента України Зеленського, ми можемо тільки вітати», - заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

За словами міністра, якщо відповідне взаєморозуміння буде досягнуте, то білоруська сторона готова зробити все можливе, щоб захід пройшов на найвищому рівні.

«Ми постараємося забезпечити так само, як забезпечили проведення «нормандської зустрічі» в лютому 2015 року», - сказав Макей.   Як повідомлялося, коментуючи плани телеканалу NewsOne провести телеміст із Росією Зеленський звернувся до Путіна з пропозицією провести переговори в Мінську за участю чотирьох країн.

Нагадаємо, в Кремлі вже відреагували на пропозицію Зеленського про переговори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: