Голова КСУ поскаржилася на тиск із боку Ляшка

Читать на русском
Народний депутат Олег Ляшко тисне на Конституційний суд, заявляючи про візити глави КСУ Наталії Шапталь до Адміністрації президента.

Народний депутат Олег Ляшко тисне на Конституційний суд, заявляючи про візити голови КСУ Наталії Шапталь до Адміністрації президента.

Про це йдеться в її заяві, поширеній прес-службою Суду, передає «Слово і Діло».

«Вважаю за необхідне спростувати твердження Ляшка О. В. із приводу відвідування мною особисто Адміністрації президента України і моїх зустрічей з президентом України Володимиром Зеленським», - підкреслила Шаптала.

Вона стверджує, що бачилася з Зеленським на процедурі інавгурації і коли Велика палата КСУ почала розглядати конституційність указу про розпуск Ради.

«Заява народного депутата України Ляшка носить маніпулятивний характер, не відповідає дійсності, спрямоване на формування у суспільстві упередженої думки про Конституційний суд України, зокрема в контексті розгляду ним справи щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради Україна і призначення позачергових виборів», - підкреслила Наталія Шаптала.

За її словами, «такі заяви політиків сприймаються як тиск на голову Конституційного суду України і Конституційний суд України в цілому».

Нагадаємо, 19 червня народний депутат Олег Ляшко заявив, що «голова Конституційного суду Наталія Шаптала мінімум двічі за останній час була в Адміністрації президента».

Раніше КСУ визнав указ про розпуск Ради законним.

Також нагадаємо, Зеленський запевнив, що не впливатиме на рішення КСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: