Як мери обласних центрів облаштовують парки

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за обіцянками українських політиків. Сьогодні пропонуємо подивитися, що обіцяють і роблять мери обласних центрів для облаштування парків.

У столичного мера Віталія Кличка на цей рік одразу кілька планів: «У 2019 році місто продовжить будувати нові й ремонтувати старі парки та зелені зони. Відкриємо третю чергу парку «Наталка», другу чергу парку «Володимирська гірка» з двома фонтанами», – пообіцяв Кличко.

Крім того, ще наприкінці 2016 року Кличко пообіцяв провести за рахунок інвесторів реконструкцію Гідропарку. Мер хотів повернути Гідропарку статус гайкращої рекреаційної зони Києва й зробити парк атракціонів. Навесні 2017 року Кличко розпорядився встановити в парку біотуалети, покласти кольорову плитку, висадити троянди та світлодіодну підсвітку.

Станом на жовтень 2017-го завершувалися переговори з міжнародними компаніями про залучення близько 500 млн дол. на будівництво парку розваг на території Гідропарку. В квітні цього року Кличко вів переговори з власниками найбільшого в Німеччині парку розваг Europa-park про залучення інвестицій на створення аналогічного парку в Києві. «Ми плануємо створити великий парк розваг та активного відпочинку на території столичного Гідропарку. Це територія майже 130 гектарів, острів неподалік від центру міста. І сьогодні нам потрібен інвестор, який вкладе кошти, досвід та ідеї в реалізацію такого великого проекту», – підкреслив мер. Тож усе ще чекаємо.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич у травні 2016 року пообіцяв, що на вулиці Лазурній буде збудований невеличкий парк. Нагадаємо, що в 2014 році там стався вибух газу в житловому будинку, в результаті якого загинули 7 людей. Парк хотіли збудувати на пустирі, де раніше стояв будинок. Але через два дні після того, як Сєнкевич дав обіцянку, з'явилася інформація, що земельну ділянку передали компанії «Контакт-Жилбуд» під будівництво житлової дев'ятиповерхівки. В 2017 році мер заявив, що на місці зруйнованого будинку залишилася бетонна подушка, тому дерева там рости не зможуть, а демонтувати її буде набагато складніше, ніж збудувати багатоповерхівку. Таким чином, парк не облаштували, Сєнкевич провалив обіцянку.

Володимир Буряк також у 2016 році дав обіцянку облаштувати новий ландшафтний парк у Запоріжжі й дотримав свого слова. На будівництво пішло кілька років: наприкінці минулого року були виконані всі роботи з благоустрою території з боку вулиці Лермонтова біля Вознесенівського парку. Також там висадили понад 100 саджанців дерев.

Мер Дніпра Борис Філатов кілька тижнів тому пообіцяв, що в парку Шевченка старі лавочки, каруселі та сухі дерева замінять на нові. Львівський мер Андрій Садовий усе ще не виконав обіцянки зробити кінні маршрути й збудувати поле для стрільби з лука в парку «Вознесіння».

Сергій Надал три роки тому пообіцяв впорядкувати територію парку «Національного відродження» в Тернополі: «Заплановане проведення капітального ремонту й відновлення роботи громадського туалету, оновлення зони атракціонів. Крім того, відбудеться реконструкція амфітеатру Співочого поля, облаштування велодоріжок, заплановано також провести роботи з освітлення парку». У 2016 році в парку капітально відремонтували громадський туалет (на це було виділено 480 тис. грн) і провели освітлення (690 тис. грн).

У 2017 році в парку відкрили новий фонтан, а радянський фонтан «Олімпіада» замінили, з'явилися нові лавки та освітлення, реконструювали амфітеатр. Станом на цей рік у парку висадили понад сто дерев різних порід, а також встановили нові енергоощадні світильники. Надал повідомив, що роботи з освітлення парку проводитимуться й надалі. Обіцянка мера поки в процесі, але наближається до виконання.

Нагадаємо, раніше ми писали, як мери облаштовують пляжі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: