Завдання на літо: які обіцянки мають виконати мери

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як українські політики виконують свої обіцянки. За кілька днів до початку літа розбираємося, що в найближчі три місяці мають зробити мери міст.

Мер Києва Віталій Кличко в квітні дав надію всім столичним жителям, пообіцявши, що влітку масового й тривалого відключення гарячої води не буде. «Цього року будуть роботи із заміни труб. Лише з цим можуть бути пов'язані короткострокові відключення води, але такого масового відключення, як було минулого року, цьогоріч не буде», – запевнив він.

Крім того, якраз добігають терміни виконання обіцянки збудувати канатну дорогу між правим і лівим берегами Дніпра в Києві. В липні 2017-го мер сказав, що це зроблять максимум за два роки. А обіцянка влітку відремонтувати Хрещатик, очевидно, буде провалена. Станом на квітень було відомо, що на розробку проектно-кошторисної документації для ремонту витратять 18,2 млн грн (2,6 млн грн виділять цього року, 15,5 млн – наступного). Але на її розробку знадобиться 10 місяців.

Мер Запоріжжя Володимир Буряк обіцяв у червні завершити реконструкцію шляхопроводу на проспекті Металургів.

У міського голови Рівного Володимира Хомка, як і у Кличка, наближається термін обіцянки добудувати стадіон «Авангард». Обіцянку він давав у червні 2017-го, в серпні реконструкція все ще не почалася. За словами Хомка, проблема була в тому, що проект досі не узгоджений у Києві. Роботи розпочалися лише цього року, станом на квітень на стадіоні розбирали трибуни й демонтували бігові доріжки.

Андрій Райкович у червні має виконати обіцянку придбати п'ять тролейбусів з автономним ходом. «У нас буде ще 10 тролейбусів з автономним ходом. У грудні буде п'ять і, я думаю, десь у травні-червні ще п'ять. Ми виходимо в парк із 30 нових тролейбусів, 10 із них з автономним ходом, 11 старих тролейбусів, які працюють, технічно справні й 30 нових автобусів», – розповів мер Кропивницького наприкінці минулого року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як протягом п'яти років свої обіцянки виконував мер Києва Віталій Кличко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: