Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв провести реконструкцію столичного Гідропарку

26 грудня 2016 року міський голова Києва Віталій Кличко розповів, що найближчим часом за рахунок інвесторів буде проведена реконструкція столичного Гідропарку. Мер зазначив, що в його планах повернути Гідропарку статус найкращої рекреаційної зони Києва, зробити парк атракціонів, де можна відпочити усією родиною. Загалом, це має бути український аналог Діснейленду (відео).
Не виконано
Сказано 26 грудня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=QrQBzP62WLw
  • https://www.slovoidilo.ua/2017/04/11/novyna/suspilstvo/klychko-oblashtovuye-hidropark-tam-vstanovlyat-labirynt-rollerdrom-katok
  • https://www.5.ua/ekonomika/mizhnarodni-kompanii-hotovi-vydilyty-500-mln-na-budivnytstvo-ukrainskoho-disneilendu-u-kyievi-156203.html
  • https://zik.ua/news/2018/06/19/stolychnyy_gidropark_proponuyut_peretvoryty_u_disneylend_1348881
  • https://petition.kyivcity.gov.ua/petition/?pid=7961
  • https://bykvu.com/bukvy/114533-klichko-nameren-sozdat-v-stolichnom-gidroparke-sovremennyj-park-razvlechenij
  • Лист КМДА від 31 липня 2020 року
  • Лист КМДА від 31 липня 2020 року

Результат

Станом на 31 липня 2020 року реконструкцію Гідропарку не провели. Реалізація проекту потребує інвестицій, однак попри те, що міською владою було затверджено умови та оголошено конкурс за проєктом «Облаштування парку розваг на території «Гідропарк» (о. Венеціанський)» конкурсні пропозиції не надходили.

Комунальному підприємству «Київське інвестиційне агентство» поручили вивчити питання зацікавленості участі в конкурсі з боку потенційних інвесторів та у разі необхідності доопрацювати умови конкурсу. Оскільки час каденції на посаді мера Києва добігає кінця у жовтні, виконати цю обіцянку Віталій Кличко не встигає, таким чином вона отримує статус - "не виконано".

Нагадаємо попередній перебіг подій:

11 квітня 2017 року мер Києва Віталій Кличко дав розпорядження до кінця квітня встановити біотуалети, покласти кольорову плитку, висадити троянди і навіть облаштувати світодіодне підсвічування. До кінця квітня в Гідропарку також планують встановити атракціони: лабіринт площею 964 кв. м з ігровою зоною і роллердром площею 800 кв. м, а також льодовий каток з холодильною установкою.

Станом на 29 вересня 2017 року Київ завершує переговори з міжнародними компаніями про залучення близько 500 млн долларів інвестицій в будівництво парку розваг на території Гідропарку. Про це заявив очільник столиці Віталій Кличко.

Станом на 19 червня 2018 року у мерію направили ініціативу з пропозицією створити на базі столичного Гідропарку тематичний дитячий парк на зразок Діснейленду.

Станом на 10 квітня 2019 року мер Києва Віталій Кличко веде переговори з власниками найбільшого парку розваг в Німеччині Europa-park про залучення інвестицій на створення аналогічного парку в столиці України.

"Ми плануємо створити великий парк розваг і активного відпочинку на території столичного Гідропарку. Це територія майже 130 гектарів, острів недалеко від центру міста. І сьогодні нам потрібен інвестор, який вкладе кошти, досвід і ідеї в реалізацію такого великого проекту", - підкреслив Кличко.