Суд продовжив обов'язки екс-нардепу Крючкову

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив дію обов'язків колишнього члена Верховної Ради, якого підозрюють у заволодінні грошами.
Дмитро Крючковфото: «Слово і Діло»

Суд до 28 липня продовжив дію обов'язків, покладених колишнього народного депутата, екс-голову правління холдингової компанії «Енергомережа» Дмитра Крючкова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у нанесенні збитків ВАТ «Запоріжжяобленерго».

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Горбатовська, повідомили журналіста «Слова і Діла» в САП.

Прокурор САП просив суд продовжити дію обов'язків Крючкова ще на два місяці, оскільки досудове розслідування ще триває, а ризики перешкоджання слідству не зменшилися і продовжують існувати.

Вивчивши клопотання, суддя Горбатовська його задовольнила. Так, вона продовжила дію всіх обов'язків: прибувати за першим викликом; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання документи, які надають право для виїзду за кордон і носити електронний браслет.

Як відомо, за версією слідства, Крючков причетний до заволодіння коштами державного сектору економіки у сфері енергетики у сумі 424 млн грн. Заволодіння відбувалося шляхом укладання за згодою постачальників електричної енергії угод про переведення боргу від споживачів електричної енергії до нового боржника та договору на постачання природного газу для вироблення електричної енергії на умовах передоплати. Отримані відповідно до угод та договору кошти голова правління ПрАТ ХК «Енергомережа» використав на власний розсуд, легалізувавши таким чином здобуті злочинним шляхом гроші.

Нагадаємо, НАБУ і САП оголосили Крючкова в розшук. Пізніше його затримали у Німеччині, але він вийшов з-під варти. Своєю чергою українські правоохоронці склали підозру екс-нардепу. Після Крючкова екстрадували до України. Також суд взяв екс-нардепа під варту з альтернативою застави. Однак за нього внесли заставу і він вийшов з-під варти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: