Екс-депутат від БЮТ Крючков вийшов із німецької в'язниці

Читать на русском
Розшукуваний за мільйонні махінації та розкраданні коштів Запоріжжяобленерго колишній народний депутат України від БЮТ Дмитро Крючков вийшов під заставу в 100 тисяч євро.

Розшукуваний за мільйонні махінації та розкраданні коштів Запоріжжяобленерго колишній народний депутат України від БЮТ Дмитро Крючков вийшов під заставу в 100 тисяч євро.

Він понад місяць перебував під арештом у баварській в'язниці Мюнхен-Штадельгайм. Як передає «Слово і Діло», про це з посиланням на прокуратуру Мюнхена повідомляє DW. Саме це відомство займається питанням екстрадиції Крючкова до України.

Крім того, українець здав закордонний паспорт і підписав зобов'язання не залишати межі Німеччини. Мюнхенська прокуратура вже отримала необхідні для екстрадиції документи, які невдовзі буде скеровано до суду.

Суд і має визначити, чи є підстави для екстрадиції Крючкова. Видання поспілкувалося з його адвокатом Ульріхом Ціґертом. Захист має намір оскаржувати законність екстрадиції Крючкова, наполягаючи, що він не був власником холдингу Енергомережа, за злочини якої Крючкова розшукує НАБУ.

Крючков очолював холдинг Енергомережа. Зазначається, що у 2015 році обласні енергокомпанії, що перебувають у власності держави, почали переуступати компанії Крючкова право вимоги боргів з боку промислових підприємств. Саме за розкрадання 346 мільйонів гривень Запоріжжяобленерго його розшукує Національне антикорупційне бюро України. У НАБУ вважають Крючкова організатором схеми.

Офіційно МВС України оголосило Крючкова в розшук у травні 2017 року.

Його адвокат розповів, що до моменту затримання у квітні цього року Крючков переховувався в Росії, де він отримав політичний притулок.

Нагадаємо, поліція ОАЕ відпустила екс-міністра транспорту, колишнього народного депутата України Миколу Рудьковського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: