НАБУ відбере зразки голосу в екс-нардепа Крючкова

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для скасування постанови Національного бюро щодо зразків голову колишнього члена парламенту.
Дмитро Крючковфото: «Слово і Діло»

Детектив Національного антикорупційного бюро виніс постанову про відібрання зразків голосу у колишнього народного депутата, екс-голови правління холдингової компанії «Енергомережа» Дмитра Крючкова.

Вказану постанову детектив виніс 25 квітня, йдеться в рішення Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в ухвалі, копію вказаної постанови детектив відмовився надати Крючкову під час його допиту. Тому адвокат екс-нардепа вирішив її оскаржити. На його думку, документ порушує особисту недоторканість Крючкова та права на приватне життя, а також не є необхідним для кримінального провадження.

Вивчивши скаргу, суддя відмовив у її задоволенні. Він вказав, що постанова про відібрання зразків голосу та наданні детективом її копії не є предметом судового контролю та не належить до компетенції слідчого судді на підставі частини 1 статті 303 Кримінального процесуального кодексу України.

Як відомо, Крючкова підозрюють у заволодінні коштами державного сектору економіки у сфері енергетики у сумі 424 млн грн. Вказане правопорушення нібито відбувалося шляхом укладання за згодою постачальників електричної енергії угод про переведення боргу від споживачів електричної енергії до нового боржника та договору на постачання природного газу для вироблення електричної енергії на умовах передоплати. Отримані відповідно до угод та договору кошти голова правління ПрАТ ХК «Енергомережа» використав на власний розсуд, легалізувавши таким чином здобуті злочинним шляхом гроші.

Нагадаємо, суд взяв під варту Крючкова з альтернативою застави. Пізніше, він її вніс і вийшов із СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: