У САП прокоментували повернення закордонного паспорту Крючкову

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура дозволила колишньому члену українського парламенту виїхати за кордон за його проханням.
Дмитро Крючковфото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура дозволила колишньому народному депутату та голові правління холдингової компанії «Енергомережа» Дмитру Крючкову виїхати до Німеччини на 10 днів та повернули закордонний паспорт.

Такий коментар журналісту «Слова і Діла» надали в прес-службі САП.

«(Дмитру Крючкову) надали дозвіл на виїзд строком на 10 днів з поважних причин», – повідомили в прокуратурі.

За інформацією журналіста «Слова і Діла» з власних джерел, дозвіл на виїзд був наданий у зв'язку зі станом здоров'я сина Крючкова.

Раніше видання «Економічна правда» повідомило, що екс-нардепу повернули закордонний паспорт і дозволили виїхати до Німеччини.

Як відомо, за версією слідства, Крючков причетний до заволодіння коштами державного сектору економіки у сфері енергетики у сумі 424 млн грн. Заволодіння відбувалося шляхом укладання за згодою постачальників електричної енергії угод про переведення боргу від споживачів електричної енергії до нового боржника та договору на постачання природного газу для вироблення електричної енергії на умовах передоплати. Отримані відповідно до угод та договору кошти голова правління ПрАТ ХК «Енергомережа» використав на власний розсуд, легалізувавши таким чином здобуті злочинним шляхом гроші.

Нагадаємо, НАБУ затримало екс-нардепа Крючкова після його екстрадиції. Пізніше суд взяв його під варту з альтернативою в 7 млн грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: