Екс-нардепу Крючкову повернули паспорт – ЗМІ

Читать на русском
Екс-власнику компанії Енергомережа Дмитру Крючкову повернули закордонний паспорт і він зміг повернутися до Німеччини, де перебував до екстрадиції в Україну.

Екс-власнику компанії «Енергомережа» Дмитру Крючкову повернули закордонний паспорт і він зміг повернутися до Німеччини, де перебував до екстрадиції в Україну.

Як пише «Слово і Діло», про це стало відомо з інтерв'ю Крючкова Економічній правді.

Повідомлення про отримання паспорту екс-власник «Енергомережі» отримав під час інтерв'ю з журналістом ЕП у Києві.

Крючков запевняє, що екстрадиції, як такої, не було.

«Я подав заяву на повернення самостійно 8 березня. Є процедура. Я під присягою підтвердив своє добровільне рішення, а сторона захисту відмовилася від існуючого правового статусу», - сказав Крючков.

За словами фігуранта розслідування про корупцію в сфері енергетики, у нього також є паспорт політичного біженця.

«Це міжнародний паспорт. Він виданий РФ, але за погодженням з європейською стороною. Просто я перебував на той момент на території РФ. Це паспорт для переміщення між кордонами - я без віз перетинаю кордон. Він має статус згідно з Конвенцією про права біженця від 1958 року. У всьому світі таких паспортів приблизно 1 200 штук», - заявив Крючков.

«Повертаючись в Україну, під присягою суду Німеччини я відмовився від прав, які дають цей статус і паспорт. Це була вимога німецької сторони», - додав він.

Нагадаємо, Солом'янський райсуд Києва 17 квітня арештував Крючкова, якого НАБУ підозрює в організації енергетичної схеми, з альтернативою застави 7 млн гривень.

19 квітня він вийшов зі слідчого ізолятора під заставу у 7 мільйонів гривень. Крючков носитиме електронний браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: