Крючков прокоментував підозру НАБУ

Читать на русском
Колишній член Верховної ради заявив, що його фірма не порушувала закон при укладанні договорів.
Фото «Слово и Діло»: Дмитро Крючков

Колишній народний депутат, голова правління холдингової компанії «Енергомережа» Дмитро Крючков заявив, що його фірма укладала законні договори з ВАТ «Запоріжжяобленерго» про відступлення права вимоги боргу з Запорізького титано-магнієвого комбінату та «Дніпроспецсталі».

Про це він заявив під час судового засідання, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, всі підозри правоохоронців є абсурдними та творчістю прокурорів. Крючков повідомив, що договори з «Запоріжжяобленерго» були погодженні Фондом державного майна, який надав вказівки тодішньому керівнику ВАТ Ігорю Корніленку їх укласти.

Також екс-нардеп додав, що пізніше до нього нібито прийшов представник президента Петра Порошенка і просив «поділитися прибутком». Проте, як підкреслив Крючков, він відмовився і після цього на нього нібито вийшов народний депутат від БПП Ігор Кононенко. За словами підозрюваного, Кононенко просив його ввести «в курс справ» тодішнього голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка.

Крім того, як стверджує Крючков, Кононенко нібито вступався за Вовка за проханням Порошенка, коли компанія екс-нардепа ХК «Енергомережа» вигравала адміністративні суди проти Нацкомісії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: