САП просить арешту екс-нардепа Крючкова

Читать на русском
Антикорупційний прокурор просить столичний райсуд взяти під варту колишнього керівника холдингової компанії.
Фото «Слово і Діло»: Дмитро Крючков

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить взяти під варту колишнього народного депутата, голову правління холдингової компанії «Енергомережа» Дмитра Крючкова із заставою в 346 мільйонів гривень.

Про це під час судового засідання заявив прокурор другого відділу прокурорів САП Віталій Кравець, повідомляє журналіст «Слово і Діло».

Так, обґрунтовуючи своє клопотання він вказував, що вказаний розмір застави хоч і є занадто великим, але майновий стан Крючкова дозволяє йому її внести. За словами прокурора, екс-нардеп має квартири в Братиславі, Відні, а також у 2018 році отримував чистий дохід у 10 тисяч євро та вів підприємницьку діяльність. Також Кравець обґрунтовував такий суворий запобіжний захід тим, що Крючков 2 роки переховувався від слідства. Більше того, для екс-нардепа не склало труднощів внести 100 тис. євро застави, визначеної німецьким судом.

Нагадаємо, в понеділок, 15 квітня, голови правління АТ «ХК «Енергомережі», підозрюваного в завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн, екстрадували з Німеччини в Україну.

Пізніше Крючков був доставлений до НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: