Суд не продовжив відсторонення екс-президента НААН

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для продовження відсторонення співорганізатора справи про заволодіння землею держпідприємства.
Василь Петриченкофото: «Слово і Діло»

Суд не продовжив відсторонення колишнього президента Національної академії аграрних наук Василя Петриченка від посади члена президії НААН.

Таке рішення 11 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Солом'янський суд відмовив НАБУ і САП у відстороненні Петриченка від посади. Суд своє рішення обґрунтував тим, що слідство не навело конкретних фактів того, що підозрюваний перебуваючи на посаді може знищити чи підробити речі та документи, які мають істотне значення для слідства; незаконно впливати на свідків та інших учасників справи, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином. Проте правоохоронці оскаржили вказане рішення і Київський апеляційний суд скаргу задовольнив, відсторонивши Петриченка від посади члена президії НААН.

У зв'язку з наближенням дати завершення відсторонення САП подала клопотання про продовження цього заходу. Однак суддя Вишняк відмовив у його задоволенні.

Нагадаємо, суд визначив заставу екс-президенту НААН. Пізніше, він вніс заставу і на нього поклали низку обов'язків, серед яких і носіння електронного браслета. Однак при продовженні обов'язків суд зняв браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: