Розкрадання землі: суд залишив Петриченка на посаді члена президії НААН

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для відсторонення колишнього керівника аграрної академії, підозрюваного у справі заволодіння землею.
Василь Петриченко з адвокатомфото: «Слово і Діло»

Суд залишив колишнього президента Національної академії аграрних наук України Василя Петриченка на посаді члена президії установи.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатам розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Так, прокурор САП Анастасія Андронова і детектив НАБУ Віктор Ярема просили суд відсторонити Петриченка від посади члена президії НААН. На думку правоохоронців, підозрюваного необхідно відсторонити, оскільки він може використовувати свої зв'язки і повноваження для приховування, знищення або спотворення речей і документів, які мають значення для слідства. Також Петриченко може незаконно впливати на свідків, оскільки їх більшість є працівниками НААН або підпорядкованими академії установами. Крім того, він може вчинити на посаді інше правопорушення.

Своєю чергою адвокати Петриченка спростовували сказане правоохоронцями. Вислухавши обидві сторони, суддя залишила клопотання без задоволення.

Нагадаємо, суд визначив заставу екс-президенту НААН. Раніше суд відпустив на поруки підозрювану віце-президента НААН Ануш Балян. Також суд залишив її на посаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: