Розкрадання землі: академіку НААН повернули закордонний паспорт

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження процесуальних обов'язків одного з підозрюваних.

Суд повернув закордонний паспорт академіку Національної академії аграрних наук України Світлани Ковтун, якій Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру в розкраданні 13,25 га землі під Києвом у Гатному.

Таке рішення 10 червня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд відпустив Ковтун під особисте зобов'язання. Також на неї поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними; не відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає чи перебуває без дозволу та здати на зберігання закордонні паспорти.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про продовження їх. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила частково. Так, вона продовжила дію лише 2 обов'язків: прибувати на кожну вимогу і утримуватися від спілкування зі свідками, а також із підозрюваними.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки віце-президента НААН Ануш Балян. Раніше з колишнього президента НААН Василя Петриченка зняли браслет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: