Розкрадання землі: в суді пояснили, чому екс-президента НААН не відсторонили

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для відсторонення від посади співорганізатора схеми із заволодіння землею під Києвом.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд залишив колишнього президента Національної академії аграрних наук Василя Петриченка на посаді радника при дирекції з наукової роботи Інституту кормів та сільського господарства «Поділля» НААН і члена президії, оскільки слідство не навело конкретних фактів можливого використання своєї посади для перешкоджання розслідуванню.

Про це йдеться в мотивувальній частині рішення слідчої судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Жовноватюк, повідомляє «Слово і Діло».

На думку судді, слідство не навело конкретних фактів того, що Петриченко перебуваючи на посаді може знищити чи підробити речі та документи, які мають істотне значення для слідства, незаконно впливати на свідків та інших учасників справи, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином. Вона також вказала, що клопотання детектива про відсторонення від посади не містить всіх необхідних даних визначених статтею 155 Кримінального процесуального України.

Нагадаємо, суд визначив заставу екс-президенту НААН Петриченку. Раніше суд переніс розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Петриченку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: